

از حسن بصرى روایت شده: در میان امت کسى عابدتر از زهرا سلام الله علیها نبود، او آنقدر در محراب عبادت به نماز مىایستاد که پاهایش ورم مىکرد.
از امام حسن علیه السلام روایت شده که فرمود: مادرم شبها تا صبح به عبادت بود، یک شب جمعه او را تا هنگام سپیده در حال قیام و قعود دیدم که مرتبّ براى مردان و زنان مؤمن دعا مىکرد، با مشاهده این وضع از او پرسیدم: مادر چرا براى ما دعا نمىکنى؟
فرمود: پسرم اوّل همسایه، سپس خانه! نقل کردهاند وقتى آیه یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَرْفَعُوا أَصْواتَکُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِیِّ وَ لا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ کَجَهْرِ بَعْضِکُمْ لِبَعْضٍ .... [1]: اى کسانى که ایمان آوردهاید، صداى خود را نزد پیامبر بلند نکنید و او را مانند یکى از خود صدا نزنید)، نازل شد مسلمانان موظّف شدند که آن حضرت را (یا محمّد) صدا نزنند و پیامبر را با عنوان (رسول اللَّه) مخاطب قرار دهند، فاطمه سلام الله علیها نیز با رسیدن این فرمان، پیامبر را به جاى آنکه به نام (یا ابتاه: اى پدر) صدا بزند، با عنوان یا (رسول اللَّه) مخاطب نمود، پیامبر صلی الله علیه و آله با شنیدن این عنوان، از زهرا در این باره پرسش کرد، آن حضرت فرمود:
چون مىخواهم از دستور الهى اطاعت کنم، پیامبر فرمود: فاطمه جان این دستور متوجّه تو نیست، من بیشتر دوست دارم از دهان تو کلمه (پدر) را بشنوم.
راستگویى: باید دانست منقبت و فضیلتى، با ارزش است که دوست و دشمن به آن اعتراف نمایند، عایشه دختر ابو بکر، بعد از وفات حضرت خدیجه نخستین زنى بود که به عقد پیامبر صلی الله علیه و آله در آمد و به همین جهت اغلب نسبت به خدیجه سلام الله علیها و دختر دلبند او فاطمه سلام الله علیها رشک برده و حسادت مىورزید.
با این حال عایشه مىگوید: من هیچ کس را راستگوتر از فاطمه ندیدم، مگر کسى که او را به وجود آورده است (یعنى رسول خدا صلی الله علیه و آله).
قصص الأنبیاء(قصص قرآن)724
__________________________________________________
[1] سوره حجرات، آیه 2.